تلفن کلینیک زیبایی مهراز 02144500811-12
آدرس کلینیک زیبایی مهراز تهرانسر، میدان کمال الملک ، ساختمان کمال الملک واحد 3

عنوان صفحه ریزش مو در کلینیک زیبایی مهراز

ریزش مو می‌تواند روی پوست سر یا تمام بدن شما اتفاق بیافتد که می‌تواند نتیجه وراثت، تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی یا داروها باشد. هرکسی می‌تواند ریزش را تجربه کند، اما در آقایان شایع‌تر است. “طاسی” به طور معمول به ریزش بیش از حد مو از پوست سر شما اشاره دارد.

ریزش موی ارثیِ در اثر افزایش سن، شایع‌ترین علت طاسی است. برخی از افراد ترجیح می‌دهند ریزش روند خود را بدون درمان طی کند؛ دیگران ممکن است آن را با مدل مو، آرایش، کلاه یا روسری بپوشانند و برخی دیگر یکی از روش‌های درمانی در دسترس را برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو و بازگرداندن رشد آن انتخاب می‌کنند.

یکی از علت های مهم از دست دادن مو، تغذیه نامناسب است. دریافت ناکافی پروتئین و آهن یا ویتامین B12 در رژیم غذایی می تواند موجب ریزش شود.

به طور  متوسط ۵۰ تا ۱۰۰ تار از موهای سرمان را از دست می دهیم. موهای ریخته شده در حالت عادی با تارهای موی جدید جایگزین شده و تراکم مو ثابت می ماند . در صورتی که تعادل بین رشد و ریزش مو به هم بخورد یعنی ریزش موها بیشتر شود یا رشد متوقف شود فرد دچار ریزش مو می شود.

شایعترین نشانه ها و علائم ریزش مو عبارتند از :

۱. کنده شدن راحت موها به هنگام کشیدن

۲. تجمع مقدار زیادی مو در موگیر چاه بعد از استحمام

۳. جدا شدن مقدار زیادی مو هنگام بستن یا شانه کردن موها

۴. ریختن تعداد زیادی مو بر روی بالشت بعد از خواب شبانه

فاکتورهایی دیگری که مانع از رشد مو می شود عبارتند از:

* تغییرات هورمونی
* سندرم تخمدان پلی کیستیک
* استرس
* کاهش وزن شدید
* اختلالات تیروئیدی
* کم خونی
* بارداری
* بیماری خودایمنی
* سابقه خانوادگی
* داروها
* تابش درمانی

ریزش مو در ۲ دسته طبقه بندی میشود ????

ریزش مو موضعی ، ریزش مو منتشر

ریزش مو موضعی :

بسته به آنچه باعث ایجاد آن می‌شود، ریزش مو به روش‌های مختلفی ظاهر می‌گردد. این بیماری می‌تواند ناگهان یا به تدریج روی دهد. برخی از انواع ریزش مو موقتی ، که چرخه ی رشد و ریزش مو مختل می شود و برخی دیگر دائمی و پایدار که فولیکول مو از بین می رود و بافت زخم جای آن را می گیرد.

علائم و نشانه‌های ریزش مو شامل موارد زیر است:

• ریزش موی آندروژنیک (Androgenic (Alopecia » کم پشت شدن تدریجی بالای سر

• کم پشت شدن تدریجی بالای سر

این رایج‌ترین نوع ریزش مو است که در آقایان و خانم‌ها رخ می‌دهد. در آقایان مو اغلب از پیشانی، در یک خط شبیه به حرف ام انگلیسی (M) شروع به عقب رفتن می‌کند. این ریزش مو می‌تواند در فرق سر نیز رخ دهد و گسترش یابد. خانم‌ها به طور معمول خط مو را روی پیشانی نگه می‌دارند، اما گسترشی از کم پشت شدن را در همان قسمت از مو که در آقایان اتفاق می‌افتد، دارند.

• سست شدن ناگهانی مو

• سست شدن ناگهانی مو

علت ریزش مو ناگهانی، شوک جسمی ، عصبی یا عاطفی است که می‌تواند باعث شل شدن موها شود. تعدادی از موها ممکن است هنگام شانه زدن و شستن موها یا حتی پس از کشیدن ملایم بیرون بیایند. این نوع ریزش مو معمولا باعث کم پشت شدن کل مو می‌شود و طاسی لکه‌ای ندارد.

•ریزش موی آره آتا (Areata Alopecia) » سکه ای یا منطقه ای:

•ریزش موی آره آتا (Areata Alopecia) » سکه ای یا منطقه ای:

برخی افراد نقاط طاس سکه مانند و صاف را تجربه می‌کنند. این نوع ریزش مو معمولا فقط پوست سر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما گاهی اوقات در ریش یا ابرو نیز رخ می‌دهد. این نوع ریزش مو در اثر نقص عملکرد سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد.

به این معنی که سیستم ایمنی بدن به جای عوامل مهاجم خارجی، به اشتباه به سلول‌های سالم بدن (فولیکول‌های مو )حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. در بعضی موارد، ممکن است قبل از ریزش مو، پوست شما دچار خارش یا درد شود.

• ریزش موی آلوپسی یونیورسالیس‏(Alopecia Universalis ) یا طاسی » ریزش موی کل بدن

ریزش موی آلوپسی یونیورسالیس

 

برخی شرایط و درمان‌های پزشکی مانند شیمی درمانی سرطان می‌تواند باعث ریزش مو در کل بدن شود.

• ریزش موی آلوپسی همراه با اسکار (Scarring alopecia) » تکه‌های پوسته پوسته روی پوست سر

ریزش مو

این می‌تواند نشانه انگل یا قارچ باشد که ممکن است با موهای شکسته، قرمزی، تورم و در بعضی مواقع بلغم و دیگر علائم همراه باشد.

ریزش مو منتشر :

آناژن افلوویم (Anagen effluvium)

‪ آناژن افلوویوم نوع دیگری از ریزش موهاست که ‬درصد زیادی از موهای در حال رشد به طور ناگهانی ریزش پیدا می کنند.
‪در این نوع اختلال بر اثر داروهای ‬ شیمی درمانی و رادیوتراپی ‪ساقه‌ی مو آسیب میبیند که‬باعث توقف فاز رشد و ریزش مو میشود ‪ که ‬در اغلب موارد، پس از اتمام دوره درمان، مو مجدد رشد می‌کند.

تلوژن افلوویوم (telogen effluvium)

در این نوع ریزش تعداد زیادی از فولیکولها در زمان یکسانی وارد فاز استراحت می شوند و نتیجه آن موجب نازک شدن و ریزش مو در کل پوست سر می باشد.

این نوع ریزش مو ناشی از موارد زیر است:
* تغییرات هورمونی مثل زمان بارداری
* استرسهای روحی و افسردگی
* بیماری سیستمیک مانند : تب بالا، کم کاری تیروئید و …
* فشار زیاده از حد به بدن مانند زایمان
* عفونت یا عمل جراحی اخیر
* سرطان یا بیماری کبد
* تغییر رژیم غذایی
* کمبود آهن یا کم خونی
* برخی داروها( از جمله پروپرانولول ، کاپتوپریل، فنی توئین، سایمتیدین، قرص های جلوگیری از بارداری)

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگر از ریزش بیش از حد مو هنگام شانه زدن یا شستن موها ناراحت هستید و یا اگر متوجه ریزش ناگهانی موها یا لکه دار شدن پوست سر هستید، به پزشک خود مراجعه کنید. ریزش ناگهانی مو می‌تواند علامت بیماری‌های زمینه‌ای باشد که نیاز به درمان دارند.

پیشگیری:

بیشتر طاسی‌ها عامل ژنتیکی دارند که این نوع از ریزش غیرقابل اجتناب است.
توصیه‌های زیر ممکن است به شما در جلوگیری از انواع قابل اجتناب ریزش مو کمک کند:
– تغییر سبک زندگی و کاهش استرس
– رژیم غذایی مغذی شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی خاص
– استفاده از شامپو و نرم کننده سبک برای جلوگیری از ریزش موها
– خودداری از بستن مدل موهای محکم و سفت
– اجتناب از پیچ خوردن، مالش یا کشیدن موها هنگام شستشو و براشینگ (یک شانه دندانه‌دار ممکن است به جلوگیری از کشیدن مو کمک کند.)
– عدم استفاده از غلتک‌های داغ، اتوهای فرفورژه، روغن‌های داغ و غیره
– محدود کردن استفاده از فرآیندهای گرمایشی که می‌تواند به مو آسیب برساند.

راه های درمان ریزش مو :

“دارو درمانی “

دارو درمانی یکی از راهکارهای درمانی ریزش مو می‌باشد که به دو دسته داروهای خوراکی و داروهای موضعی طبقه بندی می شوند‫ و باید با تجویز پزشک به صورت منظم مصرف شود .‬

“پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) “

prp در ریزش مو

فولیکول های مو به دلیل تغذیه شان توسط خون زنده می‌مانند.
‏PRP تزریق پلاسمای غنی از پلاکت است که طی یک فرایند جداسازی برای تهیه پلاسمای غنی از پلاکت ابتدا خون فرد گرفته می‌شود، سپس پلاسمای غنی از پلاکت از خون جدا می‌شود وقتی ما پلاکت ها را توسط پی آر پی به داخل پوست سر و در نواحی آسیب دیده تزریق می‌کنیم فولیکولهای مو تحریک می شوند و موجب کاهش ریزش و رویش مجدد مو می شوند.

“مزوتراپی”

مزوتراپی در ریزش مو

مزوتراپی به معنی تزریقات ترکیبات دارویی مختلف از جمله ویتامین B5 و ویتامین H (بیوتین) که اجزای ضروری برای رشد موها محسوب می‌شوند به پوست سر می باشد تا لایه مزودرم پوست که در عمق حدود 1 میلی‌متر در زیر سطح قرار دارد، تحریک شود و موجب افزایش جریان خون در پوست سر و تأمین مواد و عناصر مورد نیاز برای رشد موها می‌شوند.
این روش درمانی برای متوقف کردن ریزش مو، بهبود کیفیت موهای موجود و فعال کردن رشد جدید موها استفاده می‌شود. مزوتراپی مو با استفاده از سرنگ داروها و ترکیبات خاصی را به لایه درم تزریق می کند. پیاز مو در این قسمت قرار دارد و اگر بخواهیم ترکیبات موثری را به آن برسانیم باید آن را مستقیما به این لایه بفرستیم.

“میکرونیدلینگ”

میکرونیدلینگ برای اولین بار در دهه 1990 شهرت خود را به عنوان درمان کننده اسکار به دست آورد.
از آن زمان به عنوان یک روش جایگزین یا درمان کمکی برای آلوپسی آندروژنی و آلوپسی آرئاتا مورد مطالعه قرار گرفته است.
میکرونیدلینگ با ایجاد منافذ ریز در ناحیه پوست سر ، ورود ویتامین ها و سرم های تقویتی را به عمق پوست در ناحیه فولیکول های مو تسهیل می‌نماید و باعث آزاد شدن کلاژن ، افزایش جریان خون موضعی و تقویت فولیکول های مو میشود ، همین امر می‌تواند به القای سلول‌های بنیادی در فولیکول‌های مو کمک کند که منجر به رشد مو شود.

میکرونیدلینگ در ریزش مو

پیوند مو

پیوند مو

در مواردی که فرد به خوبی به درمان‌ها پاسخ ندهد، پزشکان ممکن است پیوند مو را توصیه کنند. این امر شامل گرفتن قطعات بسیار کوچک پوست دارای فولیکول مو و اضافه‌کردن آن‌ها به قسمت‌های طاسی است تا به طور طبیعی مو در ناحیه افزایش یابد. درمان کاشت مو می‌تواند پرهزینه‌تر از سایر روش‌های درمانی باشد و برای همه مناسب نیست.

فرآیند بهبودی پیوند مو به دلیل تهاجمی بودن روش باید جدی گرفته شود و اگر تمامی مراحل را انجام ندهید ممکن است عوارض متفاوتی مانند زنده نماندن موی پیوند شده در محل جدید ایجاد شود.

بسیاری از افراد هم نگران هزینه های این عمل جراحی هستند. پیوند مو در سال های اخیر بسیار ارزشمند تر شده است و پیشرفت قابل ملاحظه ای نیز کرده است و قیمت آن به شدت کاهش یافته است.

شما می توانید برای انجام خدمات درمان ریزش مو به وسیله پی آر پی ، مزوتراپی و … با ما در تماس باشید و یا از طریق لینک زیر اقدام به تعیین وقت و مشاوره فرمایید.

سوالات متداول ریزش مو :

۱. چرا با آغاز ۳۰ سالگی یا بعد از زایمان ریزش موها بیشتر می شود؟

در اصل می توان گفت هر استرس شدیدی که به بدن وارد می شود باعث ریزش مو می گردد. معمولا بعد از دو یا سه ماه بدن وارد ریزش مو می شود و ممکن است تا ۶ ماه ادامه پیدا کند. علاوه بر آن با تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد می شود می تواند عامل ریزش مو باشد.

۲. ریزش مو پس از زایمان تا چه مدت ادامه دارد؟

معمولا ریزش مو ۲ تا ۴ ماه بعد از زایمان شروع می شود و می تواند تا شش ماه نیز ادامه یابد و پس از یک الی دو سال موها به حالت اولیه خود باز می گردند. البته می توان این را درمان کرد تا سریع تر به حجم اولیه خود بازگردند.

۳. آیا درماتیت سبوروئیک و چربی کف سر باعث ریزش مو می شود؟

درماتیت سبورئیک با خارش ، سوزش و پوسته ریزی سر نمایان می شود اما عامل مستقل ریزش موها نیست تنها این افراد در مقایسه با افراد دیگر تحمل کمتری نسبت به درمان های موضعی نشان می دهند. به عنوان مثال اکثر افراد محلول ماینوکسیدیل را برای درمان ریزش موها استفاده می کنند و چون سوزش و خارش ایجاد می کند می تواند پوست را تحریک کند و برای این افراد تحملش سخت است.

۴. مصرف چند دوره آمپول بیوتین مجاز می باشد؟

آمپول های بیوتین و بپانتین در گروه ویتامین های B قرار دارند این ترکیبات محلول در آب هستند و مصرف بیش از حد آنها ایجاد مسمومیت نمی شود و مصرف بیش از حد آن از طریق ادرار دفع خواهند شد. معمولا برای یک دوره درمان ۶ آمپول بیوتین تجویز می شود سپس بعد از ۳ تا ۶ ماه بر اساس تشخیص پزشک توصیه می شود.

۵. آیا مصرف ماینوکسیدیل برای افراد باردار توصیه می شود؟

مصرف ماینوکسیدیل در دوران بارداری ممنوع است و حتی بهتر است یک ماه قبل از بارداری مصرف آن متوقف شود.

Call Now Buttonتماس با ما

رزرو وقت آنلاین


  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

ارتباط با ما


logo-samandehi
Call Now Buttonتماس با ما